Namiot cateringowy to nieodzowny element wielu eventów odbywających się na świeżym powietrzu. Jak skonstruowane są współczesne namioty cateringowe i z jakiego powodu warto w nie zainwestować?
Namiot cateringowy – zastosowanie
Namiot cateringowy jest często wykorzystywany przez podmioty organizujące rozmaitego rodzaju eventy w plenerze – bankiety, złote gody, wesela, jak również konferencje. Konstrukcje tego typu znajdą zastosowanie zawsze wówczas, gdy na evencie pojawiają się potrawy, np. przystawki, napoje czy zimny bufet. Namioty cateringowe pozwalają na utrzymanie przez długi czas świeżości oferowanych dań, a także ochraniają je przed słońcem i oddziaływaniem innych negatywnych czynników zewnętrznych. Na rynku można znaleźć namioty cateringowe szerokie na 3 do 8 metrów i długie na 4 do 52 metrów. Klienci mogą wybierać pomiędzy namiotami o różnych barwach i układzie. Namioty cateringowe można też zestawiać ze sobą lub personalizować, komponując konstrukcje dostosowane do dowolnych potrzeb.
Namioty cateringowe na każde warunki pogodowe
Wesela i imprezy na świeżym powietrzu są coraz bardziej popularne, nie dziwi więc to, że wzrasta liczba osób, które poszukują obszernych i stabilnych namiotów cateringowych wykonanych z wytrzymałych materiałów. Namiot cateringowy chroni gości przed niekorzystną pogodą – przed opadami, wiatrem czy intensywnym promieniowaniem słonecznym. Dostępne na rynku namioty cateringowe cechują się mocną konstrukcją i wytrzymują nawet silny wiatr. Współczesne namioty tego typu zostały również zaopatrzone w systemy usprawniające przepływ powietrza wewnątrz namiotu, co zapobiega nadmiernemu skraplaniu się wody i wpływa na komfort gości. Dodatkowym udogodnieniem jest również system kumulujący ciepło w namiocie, co jest wyjątkowo istotne chłodniejsze dni.